Petra’s Praktijktip: vind de perfecte kandidaat met de hulp van een uitzendbureau

Petra’s Praktijktip: vind de perfecte kandidaat met de hulp van een uitzendbureau

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Leestijd 3 minuten

De voordelen van werken met een uitzendbureau

Je bedrijf groeit, je krijgt steeds meer klanten en die zijn ook nog eens positief over je. Precies wat je wilt. Maar dan kom je op een punt dat je het allemaal niet waar kan maken. Oei. Er zit maar een ding op: er moet nieuw personeel bij komen. Enthousiast ga je op zoek naar een nieuwe collega, maar het wil maar niet lukken. Tijd om een uitzendbureau in te schakelen. We zetten de voordelen van werken met een uitzendbureau voor je op een rijtje!

Werken met een uitzendbureau

Er zijn veel uitdagingen die je tegenkomt als je nieuwe medewerkers zoekt. Want hoe bereik je de juiste mensen? Hoe trigger je ze om te reageren? En hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen al die vacatures? Zeker in een krappe arbeidsmarkt kan het moeilijk zijn om goed personeel te vinden. Maar gelukkig zijn dit allemaal dingen waar een uitzendbureau wel raad mee weet. Het is ons werk.

Hoe ziet het proces eruit?

Als je besluit om je vacature aan ons uit te besteden, gaan we eerst met elkaar om tafel. We willen alles weten over jouw bedrijf en over de vacature. Wat moeten sollicitanten kunnen? Hoeveel geld kunnen ze verwachten? En het allerbelangrijkste: waarom moeten ze voor jullie kiezen?

Daarna stellen we de vacature op en gaan we op zoek. We kijken in ons netwerk en doen er alles aan om de vacature op precies de goede plek te promoten, zodat-ie bij jouw doelgroep terechtkomt. Daarna bekijken we de reacties, doen we een voorselectie en komen we met de beste 2 of 3 sollicitanten bij je. Zit de perfecte kandidaat erbij? Super! Dan krijgt die een contract bij FlexExpert of rechtstreeks bij jou, de opdrachtgever.

Werken met een uitzendbureau: de voordelen voor werkgevers

Als je besluit om een uitzendbureau in te schakelen, scheelt het jou een hoop werk:

  • Je hoeft niet zelf de vacaturetekst op te stellen
  • Je hoeft niet zelf te adverteren
  • Je hoeft geen cv’s door te spitten die niet interessant voor je zijn: je krijgt de meest geschikte kandidaten van ons op een presenteerblaadje
  • Je hoeft de afwijzingen niet zelf te doen

De beste manier om de geschikte persoon te vinden

Omdat wij altijd bezig zijn met sollicitaties en vacatures, weten we precies wat een kandidaat zoekt in een vacature. En we hebben natuurlijk een grote database aan mensen die aan het werk willen of wat anders willen doen. Natuurlijk kost het geld om een uitzendbureau in te schakelen als tussenpersoon, maar het levert je een hoop tijdwinst op. En tijd is geld!

De gouden tip: laat ons het werk doen!

Wij zoeken uit waar de toegevoegde waarde van je bedrijf ligt, laten dat aan mensen weten en zorgen dat de vacature bij de juiste mensen komt. Kortom: als je je vacature uitbesteedt aan een uitzendbureau, hoef je je er niet meer druk over te maken. Wij regelen alles voor je, jij hoeft alleen maar te bepalen wie het uiteindelijk gaat worden. Dat moet je toch echt zelf doen 😉.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Accountmanager

Telefoonnummer

0654995726

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd