Petra’s Praktijktip: zo krijg jij je droombaan!

Petra’s Praktijktip: zo krijg jij je droombaan!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Leestijd 3 minuten

Als je je carrière graag een boost wilt geven, dan is dit je moment. De vacatures vliegen je om de oren. Het lijkt erop dat je alles kan worden wat je wilt, want overal zoeken ze mensen. Dat lijkt een lekkere situatie voor jou als sollicitant, maar pas op: je moet er niet te gemakkelijk in worden. Natuurlijk, je kunt de krapte op de arbeidsmarkt juist ook gebruiken om je droombaan te krijgen. Hoe? Dat leg ik je uit! 

Solliciteren is gemakkelijker dan ooit

Op sommige vacatureplatforms moet je je cv uploaden, maar bij andere hoef je alleen maar te klikken op ‘ja, ik wil hier werken’. Het kost geen enkele moeite meer. Als je wilt, kun je zo ontelbaar veel sollicitaties op een dag de deur uit doen. Maar of dat nou echt iets positiefs is? Als ik als recruiter mijn mening erover mag geven: nee, ik denk het niet.

Mijn ervaringen met simpele sollicitaties

Mensen worden er gemakkelijk van. Ze denken niet meer na over waarom ze goed bij een vacature zouden passen, ze sturen gewoon overal hun cv heen. Via FlexExpert krijgen we dat ook wel eens. Dan denk ik: ik zie de match gewoon echt niet. Want als ik een cv binnenkrijg, is het eerste wat ik doe even teruggaan naar de vacature. Ik zoek namelijk niet zomaar iemand die werk wil, ik zoek iemand die past bij de vacature. 

Laat de arbeidsmarkt in je voordeel werken

Nou ja, streng genoeg geweest: we gaan nu even positief omdenken. Je kunt namelijk ook je voordeel doen met de krappe arbeidsmarkt. Niet alleen als je op werkzoekende bent, maar juist ook als je al aan het werk bent maar een nieuwe stap wil zetten.

Je droombaan is dichterbij dan je denkt

Omdat er zoveel vacatures zijn, kun je iets doen waar je nog nooit over na had gedacht. Of een stap in je carrière zetten waarvan je dacht dat je er nog niet aan toe was. Bedrijven stelden eerst misschien strenge eisen aan bepaalde functies. Bijvoorbeeld dat je minstens 5 jaar ervaring moet hebben. Maar als jij nu met 3 jaar ervaring (en een bak motivatie) aanklopt, is de kans groot dat ze je wél serieus in overweging nemen. Ook al voldoe je niet 100% aan de eisen.

Mijn praktijktips voor als je op je droombaan solliciteert

Een prachtige kans voor jou dus als je toe bent aan wat nieuws! Maar je moet er wel wat voor doen. Dit zijn mijn praktijktips:

  1. Lees de vacature goed, kijk welke eisen ze stellen en welke daarvan bij jou passen.
  2. Laat die eisen naar voren komen in je cv en brief. Spits je cv en brief echt toe op deze vacature. 
  3. Zet je ervaring die het meest relevant is voor de vacature bovenaan en geef ‘m extra aandacht in de brief.
  4. Voldoe je niet aan een eis? Laat dan met je andere ervaringen en motivatie zien dat je het wél kan, of kan leren. 

Zet ‘m op!

Kortom, mijn boodschap is: sollicitant, doe je best! Want het mooiste vind ik als ik een cv binnenkrijg dat 1-op-1 matcht met de vacature. Daar word ik nou blij van. En een blije recruiter, dat is goed voor iedereen. Het bedrijf krijgt namelijk een kandidaat die écht graag wil, en jij kan zomaar eens je droombaan krijgen!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Accountmanager

Telefoonnummer

0654995726

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd