Petra’s Praktijktip:  klaar voor de volgende stap in carrière? Wij helpen je!

Petra’s Praktijktip: klaar voor de volgende stap in carrière? Wij helpen je!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Leestijd 2 minuten

Hoe een uitzendbureau positieverbeteraars helpt

Sommige mensen denken dat uitzendbureaus er alleen zijn voor mensen die snel een nieuwe baan zoeken. Maar je voelt ‘m al aankomen: dat is helemaal niet zo. Veel mensen die bij ons aankloppen zijn wat wij noemen ‘positieverbeteraars’. Dat zijn mensen die prima tevreden zijn met hun baan, maar toe zijn aan een nieuwe move. Ben je ook klaar voor een nieuwe stap? Dan is het een goede zet om bij een uitzendbureau aan te kloppen.

Wat is een positieverbeteraar?

Stel je voor: je werkt al 2 jaar in een restaurant. In de bediening. Je collega’s zijn leuk, je salaris is prima en je krijgt regelmatig complimentjes over hoe goed je het doet. De horeca is helemaal jouw ding. Daar ben je nu wel achter. Maar ergens… ergens zit er wel wat meer in. Je wil groeien in je vak. Wat meer verantwoordelijkheid, uitdaging en ook wat meer salaris, bijvoorbeeld als floormanager. Dan ben je een positieverbeteraar.

Op zoek naar betere voorwaarden

Een positieverbeteraar is dus niet hetzelfde als iemand die van carrière switcht. Je blijft namelijk wel in dezelfde branche werken. Het verschil met je huidige baan is dat je wat betere of andere voorwaarden hebt. Dat kan op inhoudelijk gebied zijn, dus van bediening naar floormanager, maar het kunnen ook de randvoorwaarden zijn. Bijvoorbeeld dat je bij je huidige kantoorbaan niet thuis mag werken, en bij je nieuwe wel. Of dat je nu voor een groot bedrijf werkt, maar eigenlijk liever een klein team wil.

Een uitzendbureau helpt jou als positieverbeteraar

Maar waar begin je dan met zoeken? Hoe weet je wat goed aansluit bij jouw wensen? Als je op dat punt beland bent, kan het slim zijn om een uitzendbureau in te schakelen. Wij helpen namelijk vaak (en graag) positieverbeteraars. We hebben een grote database aan vacatures en klanten. Die spitten we dan door om het perfecte vervolg van jouw carrière te vinden.

De luxe van een positieverbeteraar

Omdat je eigenlijk al prima zit, hoef je niet meteen al de volgende dag weg bij je huidige werkgever. Dat geeft ons de tijd en ruimte om echt jouw droombaan te vinden. Met de voorwaarden waar jij blij van wordt. Komen we iets tegen dat wel in de buurt komt, maar het toch niet helemaal is? Dan zitten we in de luxepositie waarin we die vacature kunnen afwijzen. Op naar de volgende.

Neem je tijd

Soms gaat het snel, soms duurt het wat langer om je droombaan te vinden. Wij gaan in ieder geval discreet om met jouw eventuele sollicitaties: als je niet wilt dat je huidige werkgever weet dat je op zoek bent, zeggen we er niks over.

Ben je benieuwd of we ook wat voor jou hebben? Of wil je samen met ons de zoektocht naar jouw droombaan aangaan? Bel ons of kom even langs. Dan hebben we het erover!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Accountmanager

Telefoonnummer

0654995726

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd