Succesverhaal: Anne bij Mr. Mofongo

Succesverhaal: Anne bij Mr. Mofongo

Dewi Spoelman
Dewi Spoelman
Leestijd 4 minuten

Anne Baron (32) werkt bij één van de beste restaurants van Groningen: Mr. Mofongo. Via FlexExpert is hij er terechtgekomen. Dewi heeft hem geholpen met het vinden van dit prachtige plekje. Nu, acht maanden later, zocht ze hem weer op in het restaurant voor een interview. Hoe gaat het met Anne, wat doet Anne bij Mr. Mofongo en hoe bevalt het? 

Hey Anne! Hoe ben je bij Mr. Mofongo gekomen?

“Ik werkte als vrijwilliger bij het Leger des Heils. Daar leerde ik Natalie kennen, een jobcoach van 50|50 Workcenter. 50|50 Workcenter is een onderdeel van het Leger des Heils dat mensen helpt om weer betaald werk te gaan doen. Nathalie merkte dat ik gedreven was en wilde me graag helpen om een baan te vinden.”

Toen klopte Natalie bij FlexExpert aan. Ik, Dewi, was meteen enthousiast toen ze vertelde over Anne. Ze zijn dezelfde week nog langsgekomen. Ik was onder de indruk van hoe positief en enthousiast Anne was. Ik dacht: we moeten wat voor hem vinden. Hij was dan ook heel dankbaar toen ik hem vertelde dat we samen een baan voor hem gingen vinden. Anne en ik prikten een datum en spraken af in Groningen. Ik had afspraken gemaakt bij verschillende werkgevers in de stad. We begonnen met een kop koffie en daarna gingen we de stad in, lopend langs alle afspraken. Uiteindelijk koos Anne voor Mr. Mofongo.

Maar, het Leger des Heils dus. Wat deed je daar precies?

“Yep, daar was ik 2,5 jaar vrijwilliger. Ik begon als facilitair medewerker maar kwam al snel in de keuken, want daar ligt mijn passie. De mensen daar zagen dat ook. Samen met twee andere jongens ging ik steeds meer doen. We zochten recepten uit, deden boodschappen en maakten het eten klaar. Drie keer per week kookten we voor de mensen in het buurthuis.”

Aha, koken kan je wel! Doe je dat nu ook bij Mr. Mofongo?

“Ja! Meestal sta ik aan de warme kant. Daar maak ik steaks af, bereid ik soepen, frituur ik en maak ik nog meer warme gerechten. Maar soms sta ik aan de koude kant waar ik voorgerechten en desserts maak, of ik sta achter de bar. Daar zet ik de puntjes op de i van elk gerecht. Het werk is heel afwisselend, dat vind ik fantastisch.”

Helemaal op je plek dus?

“Echt wel. Ik heb hier in korte tijd zó veel geleerd. Daar ben ik heel dankbaar voor. Het is hard werken, maar het geeft me veel voldoening. Op dit moment voelt het niet eens als werk. Het is net alsof mijn collega’s familie zijn. We zijn heel close en doen alles als een team. Sinds een tijdje hebben we een nieuwe menukaart. Iedereen mocht daarvoor ideeën inbrengen bij de chef.”

Dat is wel iets om trots op te zijn. Waar ben je nog meer trots op?

“Ik ben trots op mezelf, dat ik deze kans heb gekregen. Jij gaf me meerdere opties voor restaurants, maar ik heb voor Mr. Mofongo gekozen. Ik had oprecht geen betere plek kunnen kiezen. En ik ben natuurlijk heel trots op jou, Dewi!”

Ik ben ook heel trots op jou Anne! Ga lekker zo door. Wat zijn eigenlijk je plannen voor de toekomst?

“Het bevalt me uitstekend hier bij Mr. Mofongo. Ik verdien geld en kan mooi sparen. Uiteindelijk wil ik de HBO-opleiding Ervaringsdeskundige gaan doen, zodat ik de jeugdzorg in kan. Het zou natuurlijk ideaal zijn als ik die opleiding met mijn werk bij Mr. Mofongo kan combineren.”

“Later wil ik mijn eigen stichting oprichten. Daar wil ik jeugd opvangen die vastgelopen is, bijvoorbeeld door huiselijk geweld of drugs. Vaak krijgen ze niet de juiste hulp. Op die momenten wil ik helpen en een veilige haven zijn. Vanuit daar kunnen ze dan weer opnieuw hun plek in de maatschappij vinden. Maar dat is voor later. Ik zit eerst nog wel even goed bij Mr. Mofongo!”

Net als Anne jouw droombaan vinden? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op. Dan bekijken we wat bij jou past!

Over Mr. Mofongo

Mr. Mofongo is een uniek horeca-avontuur middenin Groningen. Het is geïnspireerd op de belevenissen van wereldreiziger Máximo Mofongo. Horeca-ondernemer en onderwaterfotograaf Beijk leerde de charismatische man kennen op Cuba na een spannende haaienduik. Op het witte strand, met de ondergaande zon op de achtergrond en een goede rum in de hand vertelde Máximo over zijn wereldreizen. Deze verhalen, waarin de levensgenieter altijd maar weer bijzondere drankjes en gerechten ontdekte, maakten indruk op Beijk. Daarom besloot hij in 2005 een horecaconcept te beginnen als eerbetoon aan hem: Mr. Mofongo.

Tot op de dag van vandaag is er bijna dagelijks contact met de goedlachse Mofongo. In het restaurant serveren ze gerechten uit alle windstreken, allemaal gebaseerd op unieke recepten van Máximo Mofongo. In het verlengde van het restaurant is er een ruim, zonnig terras, een prijswinnende cocktailbar en een koffiebar met eigen gebrande koffie.

Dewi Spoelman
Dewi Spoelman
Accountmanager

Telefoonnummer

0615582581

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd