Petra’s Praktijktip: een bijbaan in de horeca? Helemaal niet gek!

Petra’s Praktijktip: een bijbaan in de horeca? Helemaal niet gek!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Leestijd 2 minuten

Studenten en een bijbaan in de horeca: een prachtig liefdesverhaal. Overdag hebben studenten het druk met de studie en ‘s avonds steken ze de handen in het afwassop om die dure studie te bekostigen. Studenten blij met geld, horecaondernemers blij met flexibel personeel. Maar toen kwam de coronacrisis roet in het eten gooien.

Bijverdienen in andere sectoren

Studenten hadden nog steeds geld nodig, maar de horeca ging dicht. Noodgedwongen zochten ze een andere bijbaan. Bijvoorbeeld bij de GGD of in de supermarkt, die het juist extra druk hadden in deze tijd. Daar hadden ze werk zat. En wat bleek: dat verdiende eigenlijk best goed. Meestal beter dan de horeca.

Het imago van de horeca

Inmiddels kunnen we wel stellen dat de coronapandemie voorbij is. De horeca draait weer volop. En dat terwijl veel studenten ergens anders een bijbaan hebben gevonden. En ze komen ook niet zo snel terug naar de horeca. De horeca heeft niet bepaald een goed imago: hard werken en weinig verdienen.

De oplossing: omhoog met dat loon!

Voor de pandemie klopte dat imago wel min of meer. Maar sinds afgelopen jaar zien de werkgevers en vakbonden in dat werken in de horeca aantrekkelijker moet worden. Daarom verhoogden ze het loon voor horecamedewerkers. Begin 2023 ging het jeugdloon per leeftijdsgroep binnen de horeca CAO flink omhoog. Het voordeligst dus voor hulpkrachten onder de 23: de studenten en scholieren.

Een bijbaan in de horeca heeft veel voordelen

De horeca betaalt dus al een stuk beter dan een paar jaar geleden. En wat veel mensen niet weten, is dat werken in de horeca nog veel meer voordelen heeft. Zo krijg je vaak pauzes doorbetaald, eet je gratis en deel je mee in de fooienpot. Ook lekker voor de portemonnee.

Bovendien is werken in de horeca hartstikke gezellig. In de zomer loop je de hele dag tussen de blije gezichten op het terras en soms is er zelfs livemuziek. Veel van je collega’s hebben ongeveer jouw leeftijd en na een dag werken zit je gezellig met z’n allen na. Vrienden maken doe je dus sowieso.

Dus, (weer) een bijbaan in de horeca?

Helemaal niet zo’n gek idee dus, om in de horeca te gaan werken. De werktijden passen nog steeds perfect bij het studentenleven en het verdient goed. Misschien zit tussen onze vacatures in de horeca eentje voor jou. Of zoek je iets anders in de horeca? Kom dan eens bij ons langs. Dan bespreken we jouw wensen en vinden we iets wat bij je past!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Accountmanager

Telefoonnummer

0654995726

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd