Petra’s Praktijktip: payrolling is goedkoper dan je denkt

Petra’s Praktijktip: payrolling is goedkoper dan je denkt

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Leestijd 2 minuten

Weg met het dure imago van payrolling

Bedrijven denken vaak dat je payrolling – je werknemers ergens anders op papier – duur is. Maar niets is minder waar. Payrollservice is de afgelopen jaren juist steeds betaalbaarder geworden. Is het iets voor jou?

Hoe werkt payrolling?

Even terug, want wat was payrolling ook alweer? Wij als FlexExpert hebben eigenlijk twee verschillende services. Aan de ene kant zijn we een uitzendbureau, aan de andere kant doen we payrolling. Bij uitzenden regelen wij de werving en selectie van nieuwe medewerkers en stellen we ze ter beschikking. De medewerker gaat bij jou aan het werk, maar staat dus bij ons op de loonlijst.

De voordelen van payrolling

Bij payroll is dat anders. Jij regelt zelf de werving en selectie, maar de medewerker komt vervolgens bij ons op de loonlijst. Dat betekent dat wij de juridisch werkgever worden. We regelen dan alles wat bij goed werkgeverschap komt kijken. Dus ook alle werkgeversrisico’s, zoals het ziekterisico, zijn voor onze rekening.

Kort gezegd: je zoekt zelf personeel dat bij jou aan werk gaat, en wij regelen de rest. Je bespaart dus op werving- en selectiekosten. Daardoor is payroll goedkoper dan uitzenden.

Daar hang vast een prijskaartje aan

Voor payrolling betaal je het brutoloon van de medewerker x een omrekenfactor. Daaruit komt een tarief per uur dat je betaalt aan de payrollpartij. Hoe hoog dat tarief precies is, hangt af van de cao die wij voor jouw medewerker moeten volgen. Elke cao heeft namelijk een andere kostprijs. Ben je benieuwd wat payrolling jou kost? Met onze payroll calculator bereken je het makkelijk en snel.

Geen stress meer van zieke medewerkers

Veel ondernemers denken dat payrolling duur is. Je betaalt natuurlijk wel elke maand geld per medewerker aan het payrollbedrijf. Maar in de praktijk is het vaak goedkoper dan je denkt. In dat bedrag zit namelijk alles: verzekeringen, pensioen, ziekte en noem maar op. En als je zelf je personeel op papier hebt, moet je natuurlijk ook gewoon de boekhouder betalen voor de administratie. Daar komt nog eens bij dat je bij payrolling niet meer hoeft na te denken over randzaken. Dat scheelt je weer veel tijd én de nodige kopzorgen.

Nieuwe wetten maken payrolling aantrekkelijker

Daarnaast is per 1 januari 2020 de wetgeving rondom payrolling flink veranderd. Het werken met payrollmedewerkers is daardoor nog aantrekkelijker geworden. De belangrijkste nieuwe regels uit de nieuwe wet zijn:

  • Het payrollbedrijf moet 100% de cao van jouw branche volgen
  • Sectorpremies vervallen, daarvoor in de plaats komen lage en hoge WW-premies

Die twee regels zorgen er samen voor dat payroll concurrerend is met je medewerkers zelf verlonen.

Past payrolling bij jouw bedrijf?

Omdat wij veel medewerkers in dienst hebben, kunnen we het ziektepercentage in onze kostprijs laag houden. Zo zijn je personeelskosten vaak helemaal niet hoger als je personeel via payroll inhuurt. Benieuwd of het wat voor je is? Ik ga graag eens met je in gesprek!

Petra van Dijk
Petra van Dijk
Accountmanager

Telefoonnummer

0654995726

E-mailadres

werving@flexexpert.nl

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij gaan vrijblijvend voor je op zoek naar jouw droombaan!

Heb je nog meer vragen? Neem contact op met ons.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Groot netwerk

Wij werken voor jou

Persoonlijk

Jij maakt het verschil

Payrolling

Maximaal ontzorgd